Polityka prywatności

Zachęcamy do zapoznania się z Polityką Prywatności Serwisu www.uniwersytetdzieci.pl (dalej zwany Serwisem).

Oto nasze stanowisko w sprawie gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach. Korzystając z naszego serwisu pozostajecie anonimowi tak długo, aż dokonacie rejestracji w Serwisie. Rejestracja jest dobrowolna i bezpłatna.

§1 Dane osobowe

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże konieczne w celu prawidłowej realizacji usługi Serwisu. Fundacja Uniwersytet Dzieci jako Administrator danych osobowych Serwisu, dba o bezpieczeństwo udostępnionych przez użytkowników danych, w szczególności chroni je przed dostępem osób nieupoważnionych. Fundacja Uniwersytet Dzieci zapewnia wszystkim zarejestrowanym użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883), w szczególności prawo wglądu do własnych danych, prawo żądania aktualizacji i usunięcia danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w przepisach wskazanej ustawy. Baza danych osobowych prowadzona przez Administratora została zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Należy pamiętać, że wyrażenie zgody przez użytkownika na przetwarzanie przez Administratora jego danych osobowych dla celów marketingowych jest całkowicie dobrowolne. Każdemu użytkownikowi przysługuje prawo do wglądu i poprawiania podanych przez siebie danych.

§2 Informacja handlowa

Administrator zastrzega sobie prawo do wysyłania użytkownikom różnorodnych wiadomości. Zalicza się do nich informacje odnoszące się bezpośrednio do funkcjonowania Serwisu (np. nowe usługi, zmiany w jego funkcjonowaniu), bądź też niekomercyjne listy (np. informacje o nowych wiadomościach, komunikaty systemu, życzenia świąteczne). Każdy z użytkowników Serwisu ma prawo zastrzec, że nie chce otrzymywać informacji od Serwisu. Wszelkie treści reklamowe związane z działalnością Administratora i jego kontrahentów mogą być przesyłane Użytkownikom wyłącznie za ich zgodą, zgodnie z treścią art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002, Nr 144, poz. 1204, z późn. zm.)

§3 Kwestie techniczne

Informacje zawarte w logach systemowych Serwisu mogą zawierać różne dane, np. adres IP. Fundacja Uniwersytet Dzieci wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych oraz do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Dane powyższe mogą być udostępniane podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa w razie naruszenia praw Fundacji Uniwersytet Dzieci, próby włamania lub innego działania na jej szkodę. Niektóre obszary Serwisu www.uniwersytetdzieci.pl mogą wykorzystywać cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji. Pliki cookies wykorzystywane są między innymi do zapamiętywania danych niezbędnych do logowania użytkownika. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie ich z dysku.

§4 Niepożądane treści

W Serwisie nie ma miejsca na treści, które są sprzeczne z prawem polskim i międzynarodowym, nawołujące do nienawiści rasowej, wyznaniowej czy etnicznej. Serwis www.uniwersytetdzieci.pl karze wszystkich, którzy zamieszczają treści pornograficzne, treści naganne moralnie i uważane powszechnie za nieetyczne.

§5 Zablokowanie / usunięcie konta

Serwis udostępnia każdemu użytkownikowi stronę profilową http://www.uniwersytetdzieci.pl/login. Za łamanie zasad określonych w §4 Serwis www.uniwersytetdzieci.pl zastrzega sobie możliwość do zablokowania, a nawet usunięcia konta danego użytkownika z Serwisu.

§6 Wykorzystywanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu dostosowania zawartości stron Serwisu do Twoich preferencji, uwierzytelnienia Ciebie w Serwisie w celu udostępniena treści dostępnych wyłącznie dla zalogowanych użytkowników oraz w celu tworzenia statystyk wykorzystania naszych usług. Pliki cookies nie zawierają żadnych danych osobowych i mogą być przechowywane do momentu zamknięcia przeglądarki lub do momentu usunięcia ich z przeglądarki. Jeżeli nie wyrażasz zgody na wykorzystanie plików cookies wyłącz możliwość ich umieszczania w ustawieniach swojej przeglądarki.

§7 Kontakt z nami

Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące Regulaminu, Polityki Prywatności oraz korzystania z Serwisu prosimy kierować do redakcji Serwisu www.uniwersytetdzieci.pl na adres redakcja@ud.edu.pl